loading

Werkwijze gastouderbureau

Intake
Wanneer wij uw inschrijving ontvangen, neemt een bemiddelingsmedewerker van het gastouderbureau contact met u op. Samen met de bemiddelingsmedewerker spreekt u een intakegesprek af. Tijdens dit intakegesprek bespreken we uw opvangwensen. 

Kennismaking
Na het intakegesprek kijkt de bemiddelingsmedewerker welke gastouder uit ons bestand bij uw opvangwensen past. Als er een mogelijke match is, krijgt u de gegevens van de gastouder en kunt u geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak maken.

Koppeling
Is er van beide kanten een positief gevoel over de kennismaking, plannen we een koppelingsgesprek. Tijdens het koppelingsgesprek worden de praktische zaken rondom de opvang besproken. We leggen een aantal belangrijke punten vast op papier. Na het ondertekenen van de overeenkomst kan de opvang op de gewenste datum van start gaan.

Evaluatie
Twee maanden na aanvang van de opvang plannen we een evaluatiegesprek met u en de gastouder. Tijdens dit gesprek bespreken we hoe de opvang verloopt. Ook bekijken we of er eventueel afspraken bijgesteld of aangevuld moeten worden. Daarna vindt jaarlijks een evaluatie plaats.

Inspanningsplicht
Mochten we geen passende gastouders in ons bestand vinden, heeft het gastouderbureau een inspanningsplicht. Dat wil zeggen dat we ons uiterste best doen om alsnog een gastouder te vinden die bij uw opvangwensen past.