loading

pagina printen

Gastouder Marion Jenniskens Overloon

Mijn naam is Marion Jenniskens, gastouder in Overloon. Ik bied opvang aan kinderen tussen 0 en 4 jaar oud tijdens werktijden.

Mijn opvanglocatie is landelijk gelegen. Er is een grote (goed afgeschermde) tuin waar naar hartenlust buiten gespeeld kan worden (voetballen, trampoline, verstoppertje spelen, ravotten op het gras, schaapjes kijken en konijntjes aaien). In de zomer kunnen we eten van de frambozen- en rodebessenstruiken en de kersenbomen. In de herfst zijn er kastanjes en walnoten. Ook binnen is genoeg ruimte om te spelen. Ik heb een aparte slaapkamer voor de kindjes die overdag nog slapen.

Activiteiten 
Mijn activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd en de interesse van de kinderen. Ook doen we gerichte activiteiten die passen bij de verschillende seizoenen.  Ik vind het erg leuk om te tekenen en schilderen. Verder doe ik graag bordspelletjes met de kinderen. Zelf hou ik erg van lezen. Dit leesplezier probeer ik over te brengen op de kinderen. Buitenspelen vind ik erg belangrijk. De kinderen kunnen dan fijn hun energie kwijt. Er valt bovendien van alles te ontdekken in de tuin (slakken, wormen en vlinders) en te doen (zoals huttenbouwen).

Ik als gastouder 
Als gastouder hecht ik waarde aan kleinschaligheid en huiselijkheid. Kinderen moeten zich veilig voelen. Ik vind het belangrijk dat ze leren hoe ze met elkaar omgaan en wat wel en niet mag. Dat ze leren door te doen en te kijken. Verder vind ik rust en vaste structuur belangrijk.

Meer informatie 
Wilt u een vrijblijvend intakegesprek over de opvangmogelijkheden, uw kind(eren) aanmelden of een algemene vraag stellen? Neem dan contact op met het gastouderbureau.