loading

pagina printen

Gastouder Renske Selten Cornelissen Wilbertoord

Mijn naam is Renske Selten Cornelissen, gastouder in Wilbertoord. Ik bied opvang aan kinderen tussen 0 en 4 jaar oud buiten Wilbertoord en van 0 tot 13 jaar binnen Wilbertoord. Dit in verband met het halen en brengen van/naar school, wat niet handig is als dit buiten het dorp valt. Ook bied ik opvang, naast werktijden,  in de avonduren, weekenden, nachtopvang en flexibele opvang.

Ik heb een eigen opvanglocatie met een speelkamer waar kinderen rustig en gezellig kunnen spelen. Hier ligt voldoende uitdaging voor jong en oud. Er is een relaxhoek voor de oudere kinderen. Hier kunnen zij zich even terugtrekken en rustig een boek lezen, muziek luisteren of gewoon even lekker luieren. Er is een afgesloten tuin met veel privacy met een overkapping, een trampoline, een glijbaan, loopfietsjes, een speelhuisje en genoeg speelgoed. Voor de kinderen heb ik een rustgevende slaapkamer met een ledikantje, een babyfoon en een nachtlampje met muziek.  

Activiteiten
Ik werk graag met thema’s die als gebeurtenissen bij de kinderen voorbij komen. Hierbij kunt u denken aan Sinterklaas, Pasen, Zomer en Winter. Ook algemene thema’s, zoals ‘Boerderij’, ‘Het Lichaam’, ‘In de lucht’, ‘Onder Water’ en nog veel meer kunnen aan bod komen.

Ik als gastouder
Ik weet dat ik als gastouder een verantwoordelijke taak moet vervullen. Daar heb ik de ouders en de kinderen veel in te bieden, namelijk warmte, veiligheid, respect, inlevingsvermogen, ervaring en ondersteuning. Gedurende de periode dat de kinderen aan Kinderopvang Renske zijn toevertrouwd, ben ik verantwoordelijk voor de begeleiding, opvoeding en verzorging van deze kinderen. Dit zie ik als een grote verantwoordelijkheid. Als gastouders ben ik ‘mede-opvoeder’. Ik ga uit van de individuele ontwikkeling van elk kind, warabij de behoeften van het kind centraal staan. Ik vind het belangrijk om kinderen te motiveren en te stimuleren in zijn/haar ontwikkeling en het daarbij in zijn/haar waarde te laten. Ook is het belangrijk dat de kinderen structuur zien in het dagritme en dat ik consequent ben naar de kinderen toe. Dit geeft een kind duidelijkheid en vertrouwen.

Meer informatie 
Wilt u een vrijblijvend intakegesprek over de opvangmogelijkheden, uw kind(eren) aanmelden of een algemene vraag stellen? Neem dan contact op met het gastouderbureau.