loading

Bso Leander 'aan de bak' voor SOS kinderdorpen

Op donderdag 20 oktober was het 'Aan de Bak Dag'. Verschillende bso-locaties hebben op deze door Dr Oetker en SOS Kinderdorpen georganiseerde dag cupcakes gebakken en verkocht. Zo ook de kinderen en medewerkers van bso Leander!

107_0219

Zij zijn met het gratis startpakker aan de slag gegaan. Vervolgens hebben ze een kraampje gebouwd om de cup- en popcakes te kunnen verkopen. Dat was een succes! De opbrengst van € 100,- is inmiddels overgemaakt aan SOS kinderdorpen. Met de opbrengst, die door Dr. Oetker wordt verdubbeld, worden de kinderen van de SOS basisschool in Aboisso, Ivoorkust geholpen: schoolboeken, krijtjes voor het schoolbord, schriften en pennen, het salaris van de juffen en meesters en het onderhoud van de klaslokalen. Daardoor kunnen deze kinderen ook iedere dag naar school om goed onderwijs te volgen. Dat is belangrijk voor hun toekomst, zodat ze meer kans hebben op een baan.

Bso Leander is blij dat zij een bijdrage heeft kunnen leveren aan deze actie. Want wat voor ons zo vanzelfsprekend is, wordt op deze manier ook mogelijk gemaakt voor kansarme kinderen!

SOS Kinderdorpen
Dit goede doel biedt hulp aan kansarme kinderen in 134 ontwikkelingslanden en gebieden. Ze helpen weeskinderen, maar ook kinderen die de zorg van hun familie zijn verloren of dreigen te verliezen. Want om zich te kunnen ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen moeten kinderen waar ook ter wereld kunnen opgroeien binnen de veiligheid van een liefdevolle familie. SOS Kinderdorpen begint daarom bij de basis: een liefdevolle en veilige familie voor ieder kind.

We zijn blij dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren aan deze actie. Wat voor onze kinderen zo vanzelfsprekend is, namelijk goed onderwijs, wordt op deze manier ook mogelijk gemaakt voor kansarme kinderen. Daar zetten wij ons graag voor in!

Deel dit bericht: