loading

Culturele Dagen Spring Kinderopvang!

Ook dit jaar heeft Spring Kinderopvang in samenwerking met Cultuur Contact, Annatheater, Cacaofabriek, Bibliotheek, Stichting Beeld en Kunstkwartier in de herfstvakantie de Culturele Week georganiseerd. Maar liefst 400 kinderen, waaronder een groot aantal van de buitenschoolse opvang locaties van Spring, hebben meegedaan aan culturele activiteiten in Helmond!

Van Roodkapje tot Afrika

Culturele dagen Helmond 1Door de week heen vonden er op de verschillende locaties allerlei leuke workshops plaats op het gebied van beeldende kunst, theater, dans en muziek. Zo konden de kinderen in het Annatheater hun eigen draai geven aan het sprookje van Roodkapje: Wordt Roodkapje wel door de wolf opgegeten? In het Kunstkwartier konden de kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten binnen het thema ‘Van Afrika tot Amerika’, bijv. het maken van een ‘materialenschilderij’, instrumenten bespelen of het maken van eigen kostuums en hiermee spelen. Bij de bibliotheek kwam het thema ‘Indianen’ aan bod door middel van literatuur, theater, muziek en beeldende kunst. Op de laatste locatie (Cacaofabriek) konden de kinderen ‘Kanaaldieren’ maken; een constructie met door hun zelf beschilderde blokjes.

Culturele Dagen Spring Kinderopvang 2

De kinderen van Spring Kinderopvang konden vooraf aangeven op welke dagen zij mee wilde doen. Tijdens de hele week werden zij, samen met de pedagogisch medewerkers, met een touringcar naar de verschillende locaties gebracht. Ook dit jaar was het een groot succes en hebben de kinderen er van genoten!
Deel dit bericht: