loading

Eerste elektrische bolderwagen in Deurne

Deurne - Het straatbeeld van Deurne wordt vanaf nu opgevrolijkt met een opvallend vervoersmiddel; de Stint. Een Stint is een elektrische bolderwagen waarmee maximaal tien kinderen tegelijk kunnen worden vervoerd.

Stint Met Inge Vd Berkmortel _webOnlangs namen de medewerkers van locatie KDV Kiekeboe en BSO High 5 van Spring Kinderopvang in Deurne de spiksplinternieuwe Stint in ontvangst. De medewerkers en kinderen zijn enthousiast: “De Stint gebruiken we om leuke uitstapjes te maken in de omgeving”, geeft manager Danielle Crommentuyn aan. “Dat deden we voorheen ook al, maar dit vervoersmiddel is gewoon heel handig en makkelijk in gebruik. Daarnaast gaan we de  Stint wellicht in de toekomst gebruiken om kinderen van de buitenschoolse opvang op praktische en efficiënte wijze van en naar school te vervoeren. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat de elektrische bolderwagen een milieuvriendelijk vervoersmiddel is.”

Positief getest
De Stint is van te voren uitvoerig getest door een aantal pedagogisch medewerkers. “De bevindingen waren dusdanig positief dat we tot aanschaf zijn overgegaan”, licht Roy Visser, facilitair medewerker toe. “De besturing werkt heel intuïtief en eenvoudig. Een nieuw vervoersmiddel is natuurlijk altijd even wennen, maar de proef wees uit dat medewerkers er al snel prima mee uit de voeten kunnen. Ik kreeg tijdens de proefperiode zelfs de vraag ‘Wanneer komt ie nou echt?’, zo goed beviel de bolderwagen. En de kinderen? Die vinden het een stoere en gezellige manier van vervoeren.”

Veiligheid
Bij het ontwerp van de Stint is goed rekening gehouden met de veiligheid en kindvriendelijkheid. Zo vormt het zitgedeelte een gesloten geheel en bestaat het uit afgeronde vormen. De zitting is voorzien van verstelbare heupgordels. Als het regent zitten de kinderen droog doordat er een kap op zit. De Stint heeft verlichting voor en achter en is uitgevoerd met een richtingaanwijzer en fietsbel. De Stint kan maximaal 15 km per uur en is geschikt voor op het fietspad. Door de vier wielen is de wegligging stabiel. Tot slot heeft de bestuurder een goed overzicht op de kinderen en op de weg.

 

Deel dit bericht: