loading

Gambia-project groot succes

Bso High 5 in Deurne stond de afgelopen weken volledig in het teken van Gambia. Doel: meer te weten komen over het leven en leren van Gambiaanse kinderen, maar ook een steentje bijdragen aan een lokale school in opbouw. Dit door geld in te zamelen voor de stichting The Future Gambia. Met een fantastisch resultaat: er werd ruim 2150 euro bijeengebracht.

IMG-20171012-WA0011 (1)Stichting The Future Gambia is een Deurnese stichting die zich inzet voor betere leefomstandigheden voor kansarme kinderen in Gambia, door met name gezondheidszorg en onderwijs te verbeteren. Daniëlle Crommentuyn, manager kindcentrum, vertelt: “Toen ik hoorde over een school die ze daar aan het bouwen zijn, vroeg ik me af of we hier iets mee konden doen op de buitenschoolse opvang. In overleg met mijn team ontstond al snel het idee om een thema uit te werken over Gambia. Door ieders enthousiaste reacties ontstond er een heel mooi programma met allerlei soorten activiteiten.”

Vol enthousiasme
IMG-20171013-WA0004_resized (1)Suzanne Brouwers, pedagogisch medewerker, vertelt namens het team van bso High 5: “Vol enthousiasme zijn we met de kinderen met dit thema aan de slag gegaan. Vanuit de stichting kwam er iemand om de kinderen iets te vertellen over hoe de kinderen in Gambia leven en leren en wat de stichting doet om ze te ondersteunen. Verder zijn er vele lege flessen ingezameld, heitjes voor karweitjes gedaan, is er kunst gemaakt en verkocht, hebben we Afrikaanse huisjes gebouwd, Afrikaans eten gekookt, een bioscoopavond georganiseerd, post gemaakt voor de Afrikaanse kinderen en een vlaggenlijn gemaakt voor in de nieuwe school. Alle activiteiten hebben we ook nog eens opgezet vanuit Spring Actief, om zo tot een gevarieerd aanbod te komen."

IMG-20171012-WA0009_resized (1)Betrokkenheid van ouders en buurt
Ook de buurt en ouders leverden hun bijdrage. “In september was er een wijkfeest waarbij er aandacht was voor de Gambia-actie. Van tevoren hebben we met de kinderen flyers rondgebracht en tijdens het feest verkochten we (kunst)werkjes van de kinderen. Het wijkcentrum en de wijkraad ondersteunden de actie en deden ook een donatie.” Vanuit alle hoeken werd enthousiast aan de actie meegewerkt. Het doel was om met het ingezamelde geld schriften en potloden aan te schaffen voor de kinderen die naar de nieuwe school in Gambia gaan. “Ook een vader van een bso-kind heeft vanuit het bedrijf waar hij werkt spullen geschonken. Geweldig toch?”
Samen met een donatie vanuit Spring werd in totaal meer dan 2150 euro bijeen gebracht. Daniëlle: “De kinderen van bso High 5 en wijzelf kijken met heel veel plezier terug op de afgelopen periode en sluiten vol trots dit thema af."

Deel dit bericht: