loading

Actie voor Gambia

Met ingang van het nieuwe schooljaar staat buitenschoolse opvang High 5 van Spring Kinderopvang in Deurne een aantal weken volledig in het teken van Gambia. Doel: meer te weten komen over het leven en leren van Gambiaanse kinderen, maar ook een steentje bijdragen aan een lokale school in opbouw. Ook de LEV-groep doet mee en het wijkfeest van de Heiakker staat eveneens in het teken van Gambia.

Daniëlle Crommentuyn, manager kindcentrum, vertelt: “Eind 2015 hebben we vanuit Spring ledikantjes geschonken aan stichting The Future Gambia. Deze Deurnese stichting zet zich in voor betere leefomstandigheden voor kansarme kinderen in Gambia, door met name gezondheidszorg en onderwijs te verbeteren. Zo is onze samenwerking ontstaan. Toen Ilse Bus van deze stichting mij vertelde over een school die ze aan het bouwen zijn, vroeg ik me af of we hier iets mee zouden kunnen doen op de buitenschoolse opvang. In overleg met mijn team ontstond al snel het idee om een thema uit te werken over Gambia. Door ieders enthousiaste reacties ligt er nu een heel mooi programma met allerlei soorten activiteiten.”

Ilse Bus: “De kinderen bij bso High 5 maken kennis met het leven en leren in Gambia. Vanuit onze stichting komen we iets vertellen over de bouw van de school, zodat het ook concreet wordt voor de kinderen. Daarnaast gaan er acties plaatsvinden om met de opbrengst ervan schriften, pennen en potloden te kopen voor de schoolgaande kinderen. Zo gaan de kinderen onder andere flessen inzamelen, een sponsorloop houden in samenwerking met de LEV-groep, kinderkunst maken en verkopen in een kraampje tijdens het wijkfeest van de Heiakker op zaterdag 16 september, Afrikaanse hutten bouwen en nog veel meer. Fantastisch toch? Wij zijn heel blij met deze samenwerking.”

Meedoen of meer informatie?
Iedereen die een steentje bij wil dragen aan de Gambia-actie, kan lege flessen inleveren bij bso High 5, Meent 5 in Deurne (wijk de Heiakker) of naar het wijkfeest komen op zaterdag 16 september.

Meer info over Stichting The Future Gambia: www.thefuturegambia.nl.

 

Deel dit bericht: