loading

OBS Brandevoort en Spring gaan voor duurzaam

Openbare basisschool Brandevoort in Helmond en de Spring-locaties Vestein, Hoevestein en Jip en Janneke werken samen aan het thema 'duurzaamheid'. Met behulp van een prachtig, zelf verzonnen verhaal gaan de medewerkers en de kinderen aan de slag met het thema. 

De kinderen van het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal, de buitenschoolse opvang en de kleuterklassen focussen op het thema 'recyclen'. De kinderen gaan opruimen, sorteren en mooie dingen maken van kosteloos materiaal. Bij de jongsten wordt dit uitgelegd met het verhaal over Bram de Brombeer, die in het bos niet weet wat hij met alle rommel moet doen. Gelukkig krijgt hij hulp bij het opruimen en sorteren daarvan. Hij ontmoet speciale dierenvriendjes: de Papier Papagaai, de GFT kikker, de Plastic Panda en de Rest Rat. En natuurlijk ook de vuilnisman, die als laatste ophaalt wat echt weg mag. Dit verhaal fungeert als rode draad door het thema. 

Supporter van schoon en scheiden van afval
Vanwege het thema ruimen de kinderen ook op in de omgeving. School en opvang hebben zich aangesloten bij het landelijke “Supporter van schoon”. 
Daarnaast is OBS Brandevoort al als eerste pilotschool in september vorig jaar gestart met het scheiden van afval. Dit is een groot succes. De Spring-locaties sluiten nu hierbij aan, ook in de vorm van een pilot.

Op diverse momenten presenteren de kinderen hoe zij met het thema bezig zijn. Tijdens het Vestefestival in maart lopen de kleuters en de 3+ peuters van het kinderdagverblijf bijvoorbeeld modeshows. Op donderdag 13 april worden de resultaten gepresenteerd tijdens een open avond. 

Deel dit bericht: