loading

Plezier met boeken

Gruffalo CollageEr wordt al veel voorgelezen bij peuterspeelzaal Op Stap De Piramide in Deurne, maar sinds deze week mogen peuters ook boekjes lenen in de Bieb op School.

Bij brede school De Vlieger in Deurne is er een goede samenwerking tussen de peuterspeelzaal en de onderbouw van de basisscholen Piramide en Brigantijn. Maar tot nog toe werd er geen gebruik gemaakt van de Bieb op School. Daar is nu verandering in gekomen!

Op dinsdag 9 mei 2017 werd de start van de uitleen van boekjes door peuters gevierd met een hele leuke voorleesactiviteit. Mariette Raeven van de Bibliotheek Helmond-Peel kwam het boek De Gruffalo voorlezen en had iemand meegebracht, een eng monster. Het was de Gruffalo zelf, maar gelukkig was hij heel zacht en zat hij tijdens het lezen op de stoel.

Alle kinderen en aanwezige ouders waren erg enthousiast. Na het uitdelen van de nieuwe biebpasjes werden er meteen boekjes geleend. Daarna kregen alle peuters De Gruffalo ook nog eens cadeau, in het kader van het “Ik wil een Prentenboek!” initiatief.

Lezen en voorlezen is heel erg leuk en ook erg belangrijk voor peuters.
Lezen draagt namelijk enorm bij aan de totale taalontwikkeling bij kinderen. Het vergroot de woordenschat, draagt bij aan het taalgevoel en taalbegrip, prikkelt de fantasie, oefent de luistervaardigheid en concentratie en stimuleert de sociale emotionele vaardigheden. Lezen legt een belangrijke basis voor later. 

Deel dit bericht: