loading

Spelen op kunstgras

Onlangs is in het nieuws gekomen dat het spelen op kunstgrasvelden mogelijke gezondheidsgevaren met zich meebrengt. Het gaat hierbij alleen om kunstgrasvelden met rubbergranulaat. Dit fijngemalen rubber is meestal gemaakt van autobanden en is duidelijk zichtbaar als zwarte en soms gekleurde korrels tussen de kunststof grassprieten.

Standpunt van Spring
Spring heeft het standpunt ingenomen dat we kinderen niet laten spelen op kunstgrasvelden met granulaat totdat het RIVM nader onderzoek heeft afgerond. Enkele locaties van Spring maken gebruik van een kunstgrasveld met granulaat (bijvoorbeeld van nabijgelegen sportclubs).

Wat is het risico?
Op de sportvelden waar kunstgras met granulaatkorrels zijn, lopen kinderen een gering gezondheidsrisico. Kinderen mogen de granulaatkorrels niet eten. Daarnaast kunnen gevaarlijke dampen vrijkomen die kinderen kunnen inademen, maar dit gebeurt pas bij vrij bij hoge temperaturen (in de zomer bij 30 graden).

Kunstgras in speeltuinen van Spring-locaties is veilig
Het kunstgras dat Spring heeft liggen in de speeltuinen van locaties is veilig, omdat daar geen granulaatkorrels overheen zijn gestrooid.

 

Deel dit bericht: