loading

Stints voor Spring

Op vrijdag 3 juni namen kc Zoef, bso Achterom en bso Poema's de spiksplinternieuwe Stint in ontvangst. De elektrische bolderwagens zijn in de eerste plaats aangeschaft om kinderen op praktische en efficiënte wijze van en naar school te vervoeren. Ook zullen ze worden ingezet om leuke uitstapjes mee te maken. Bijkomend voordeel is dat de elektrische bolderwagen een milieuvriendelijk vervoersmiddel is. Daarnaast draagt de Stint bij aan de zichtbaarheid van Spring in de omgeving.

Positief getest
De Stint is van te voren uitvoerig getest door pedagogisch medewerkers van Spring. “De bevindingen waren dusdanig positief dat we tot aanschaf zijn overgegaan”, licht Roy Visser, facilitair medewerker toe. “De besturing werkt heel intuïtief en eenvoudig. Een nieuw vervoersmiddel is natuurlijk altijd even wennen, maar de proef wees uit dat medewerkers er al snel prima mee uit de voeten kunnen. Ik kreeg tijdens de proefperiode zelfs de vraag ‘Wanneer komt ie nou echt?’, zo goed beviel de bolderwagen. En de kinderen? Die vinden het een stoere en gezellige manier van vervoeren.”

Veiligheid
Bij het ontwerp van de Stint is goed rekening gehouden met de veiligheid en kindvriendelijkheid. Zo vormt het zitgedeelte een gesloten geheel en bestaat het uit afgeronde vormen. De zitting is voorzien van verstelbare heupgordels. Als het regent zitten de kinderen droog doordat er een kap op zit. De Stint heeft verlichting voor en achter en is uitgevoerd met een richtingaanwijzer en fietsbel. De Stint kan maximaal 15 km per uur en is geschikt voor op het fietspad. Door de vier wielen is de wegligging stabiel. Tot slot heeft de bestuurder een goed overzicht op de kinderen en op de weg. Vanwege de veiligheid en milieuvriendelijkheid werd De Stint genomineerd voor de MKB innovatieprijs 2012.

Hier kunt u een filmpje bekijken van de levering op 3 juni.

Deel dit bericht: