loading

Thema 'Ik werk bij de politie' bij psz Robinson

Bij peuterspeelzaal Robinson is gestart met het thema 'Ik werk bij de politie'. De kinderen vinden het een erg leuk thema! Er zijn boeken over het thema, diverse politie-auto’s en bussen op de groep.  Daarnaast liggen er ook verkleedkleren (politie en boef) en zijn er verkeerslichten en stopborden aanwezig. Natuurlijk wordt er ook volop liedjes gezongen over de politie en worden er politiepetten en kleurplaten geknutseld en gekleurd.

De kinderen weten dan ook steeds meer te vertellen over het thema en hebben al moeilijke woorden geleerd zoals sirene, zwaailicht en badge. Één woord dat ze allemaal kennen is 'handboeien'. Natuurlijk is het erg leuk als de leidster in de boeien gaat ;-)

Donderdag 1 juni kwam er zelfs een echte politieagent op bezoek met de politiebus. Eerst heeft hij uitgebreid in de kring verteld over zijn beroep en alles laten zien: de handboeien, de pepperspray, de kogels van het pistool. Hij heeft zelfs zijn kogelwerend en steekvast vest uitgetrokken zodat juf Kim het kon passen. 

Thema Ik Werk Bij De Politie _psz Robinson _1

Daarna mochten de kinderen naar buiten. Degenen die dit wilde mochten een ritje in de politiebus gaan maken. Soms zelfs met de sirene aan. Spannend, maar de meeste kinderen wilden wel mee. Stoer hoor!

Thema Ik Werk Bij De Politie _psz Robinson _3

Thema Ik Werk Bij De Politie _psz Robinson _2

Thema Ik Werk Bij De Politie _psz Robinson _4

Weer een geslaagd thema wat nog enkele weken doorgaat.

Deel dit bericht: