loading

Thema's Herfst en Sinterklaas bij psz Robinson

Thema Herfst
Meteen na de herfstvakantie hebben we samen met ouders en kinderen een lampion geknutseld. Wat fijn om alle ouders bij deze activiteit te zien!

In de ouderbrief zat dit keer een idee voor het maken van een herfstdoosje. Het was heel erg leuk om deze thuis gemaakte doosjes terug te zien in de groep. De kinderen lieten vol trots in de kring zien wat ze allemaal hadden gevonden!

Op de groep hebben we een grote boom geverfd, waarvan de bladeren gemaakt waren door de kinderen. Daarnaast hebben alle kinderen zelf een spinnetje met spinnenweb gemaakt. Zo konden ze thuis ook nog het versje van de spin doen.

Wij vieren Sinterklaas!

De kinderen van peuterspeelzaal Robinson zijn alweer gestart met een nieuw thema. Sinterklaas is in het land en dit gaan we samen met de peuters vieren. We hebben grote vellen karton geverfd en daarvan een stoomboot geknutseld met een echt roer en waterkaarten om de weg te kunnen vinden. Verkleed als Sint en Piet lukt het heel goed om de Maas af te varen of ineens rechtdoor naar de zee te varen. Er zijn grote verrekijkers en we hebben samen met de kinderen neppakjes gemaakt. Deze lijken zo echt dat er dagelijks nieuwe pakjes ingepakt moeten worden, want ze worden steeds opengemaakt. Dit is een leuke activiteit en ze worden eindeloos in de zakken gestopt, op de boot gedragen en in de schoorsteen gegooid. Af en  toe snoepen we met zijn allen een paar pepernoten en we zingen regelmatig liedjes. Er zijn verschillende boeken over dit thema en het is heel leuk om te fantaseren wat je allemaal kunt vragen aan Sinterklaas en zijn Pieten. De kinderen genieten weer volop, maar de medewerkers ook!

Sinterklaas psz Robinson 1

Sinterklaas psz Robinson 2

Sinterklaas psz Robinson 3

 Sinterklaas psz Robinson 4

Sinterklaas psz Robinson 5

Deel dit bericht: