loading

Verlenging proef warme maaltijden

Kinderopvang Spring verlengt de eetproef in Cuijk, waarbij kinderen op het kinderdagverblijf en bso al aan de warme maaltijd kunnen, tot en met de zomervakantie.

Op drie opvanglocaties in Cuijk, de kinderdagverblijven Kukel en Pardoes en buitenschoolse opvang de Panters loopt al sinds september vorig jaar een pilot hiermee. Spring wil zo tegemoetkomen aan wensen van ouders van kinderen in de opvang. Na vaak een lange werkdag is er thuis amper meer tijd voor een gezonde warme maaltijd.

Spring werkt bij deze proef samen met het bedrijf Apetito dat veel ervaring heeft met het bereiden van speciaal 'gekookt eten' in de kinderopvang.

Maar om de proef, waarbij tien keer mee-eten zo'n 30 euro kost, ook een blijvertje te laten worden, zijn er toch echt veel meer kinderen nodig die warm eten dan de vooralsnog gemiddeld een handvol jongens en meisjes nu per locatie.

Spring-directeur Gert Jan de Bruijn: ,,We hebben het gevoel dat onze pilot nog niet helemaal tot zijn recht is gekomen. Vandaar dat we besloten hebben hier nog een half jaar langer mee door te gaan. Voor die tijd vragen we ouders van kinderen die bij ons opgevangen worden nog een keer naar hun mening. Pas dan nemen we een definitief besluit of we er mee verder gaan."

Dit voorjaar laat Spring, met hoofdzetel in Boxmeer, alle kinderen op genoemde locaties sowieso een keer mee eten om zo kennis te laten maken met de warme maaltijden.

Spring, actief in Oost-Brabant en Noord-Limburg en behorend tot de grootste tien bedrijven in de kinderopvang, gaat in navolging van Cuijk ook in de regio Helmond-Deurne een proef met warme maaltijden beginnen. In andere regio's zijn nu geen plannen hiervoor, zegt directeur De Bruijn.

Bron: de Gelderlander 25-2-17

Deel dit bericht: