loading

Workshop Kinder-EHBO in Horst

Workshop Kinder -EHBO_webDe kindcentra van Spring Kinderopvang in Meerlo, Wanssum en Horst organiseren workshops Kinder-EHBO. Tijdens de workshop leren deelnemers hoe te handelen bij een aantal veel voorkomende ongelukken bij kinderen in en om het huis. Denk aan brandwonden, bloedingen, breuken en kneuzingen, vergiftiging, voorwerpen in neus of oor, kinderziektes en koorts.

De workshop Kinder-EHBO komt voort uit vragen van ouders. Joost Nabuurs, veiligheidscoördinator bij Spring: “We merken dat dit onderwerp leeft. Ouders willen weten wat ze moeten doen als hun kind thuis een ongeluk krijgt. Bijvoorbeeld als het kind iets giftigs heeft ingeslikt of een ernstige bloeding krijgt. Bij Spring hebben we veel kennis in huis op het gebied van veiligheid. Zo heeft meer dan de helft van onze medewerkers bijvoorbeeld een BHV-diploma met Kinder-EHBO. We vinden het een goed idee om die kennis te delen met ouders. Dat doen we nu dus op een aansprekende manier via de workshop Kinder-EHBO.” 
De workshops worden gegeven door ervaren, professionele trainers die de BHV-trainingen met Kinder-EHBO bij Spring verzorgen. Bij voldoende interesse kunnen deelnemers zich opgeven voor een vervolg om zo een officieel erkend certificaat te halen.

Informatie en aanmelden
De workshops Kinder-EHBO vinden plaats op:

  • maandag 3 oktober bij kindcentrum Landhuis, Mgr. Jenneskensstraat 13a in Meerlo (VOL!),
  • woensdag 12 oktober bij kinderdagverblijf Ark, Westsingel 200 in Horst (VOL!), 
  • dinsdag 8 november bij kinderdagverblijf Boefjesboot, Gouverneur Houbenstraat 55 in Wanssum (nog plaatsen VRIJ!),
  • maandag 14 november bij BSO Bende, Gasthuisstraat 56 in Horst (nog plaatsen VRIJ!).

Alle keren van 19.00-22.00 uur.

De kosten voor deze avond bedragen €10,- per persoon. Het aantal plaatsen is beperkt, dus aanmelden voor de workshop is noodzakelijk. Geïnteresseerden kunnen zich voor de workshop Kinder-EHBO inschrijven via de volgende link: www.spring-kinderopvang.nl/kinder-ehbo-horst. Wanneer er veel belangstelling is, worden mogelijk extra data gepland. De actuele data staan op het inschrijfformulier.

 

Deel dit bericht: