loading

Gemeente Horst aan de Maas (Meerlo)

Er zijn twee mogelijkheden om gebruik te maken van de peuterspeelzaal: op basis van de Wet Kinderopvang of op basis van de - door de gemeente vastgestelde - subsidieregeling. Hieronder kunt u in het kort lezen wat op uw situatie van toepassing is en vindt u de bijbehorende tarievenlijsten. Mocht u meer informatie willen, dan kunt u uiteraard contact opnemen met de medewerkers van onze klantenservice. Zij staan voor u klaar!

Wet Kinderopvang
Wanneer u voldoet aan de voorwaarden, dan bent u vanuit de overheid verplicht om peuterspeelzaalwerk onder de Wet Kinderopvang af te nemen. In dit geval heeft u recht op kinderopvangtoeslag. De hoogte van deze toeslag is afhankelijk van uw inkomen en wordt vastgesteld door de Belastingdienst. 

Subsidieregeling
Wanneer u niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, dan kunt u gebruikmaken van de subsidieregeling van de gemeente. In dat geval betaalt u een door de gemeente vastgestelde ouderbijdrage. Hiervoor dient u de ouderverklaring geen recht op kinderopvangtoeslag in te vullen.