loading

Peuterspeelzaal van Spring

Spelend leren
De peuterspeelzaal is één van de eerste stappen uit de eigen wereld van uw peuter. Kinderen van 2* en 3 jaar kunnen hier iedere week onder deskundige begeleiding spelen met hun leeftijdsgenootjes.

*De exacte instroomleeftijd verschilt per gemeente.

Op de peuterspeelzaal leren zij een aantal belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken met andere kinderen, op je beurt wachten en eerlijk delen. Vaardigheden die de overgang naar de basisschool straks soepeler laten verlopen. Spelenderwijs vergroten de peuters hun ervaringswereld.

Uitgebreide informatie over wat wij bieden en wat u van ons kunt verwachten leest u op deze website. Of lees onze folder Peuterspeelzalen bij Spring.

Peuterspeelzaal wordt peuteraanbod

De overheid heeft al langer de wens om de verschillen tussen de dagopvang en peuterspeelzalen op te heff en. Op financieel gebied, maar ook op inhoudelijk vlak. Daarom wordt met ingang van 1 januari 2018 de Nederlandse wet aangepast, waardoor de peuterspeelzalen officieel onderdeel van de dagopvang worden. Dit betekent overigens niet dat de peuterspeelzalen verdwijnen. Hierdoor vervalt wel de naam ‘peuterspeelzaal’. Spring heeft ervoor gekozen om de naam ‘Peuteraanbod’ te gaan gebruiken.